Our Top Courses
Περιεχόμενο Μαθήματος
Πώς να αναγνωρίσετε τις “ψευδείς ειδήσεις”
Πώς να αναγνωρίζετε τα Deep Fakes
Οι κίνδυνοι των “ψευδών ειδήσεων”
Ευρωπαϊκά εργαλεία
Εκπαιδευτικά Βίντεο
Σχετικά με το Μάθημα

Στο δεύτερο αυτό μέρος, εξετάζουμε τους διάφορους τύπους “διαταραχών πληροφόρησης”, από ακούσια λάθη μέχρι εσκεμμένη παραπληροφόρηση. Η κατανόηση αυτών των διαφορών είναι απαραίτητη για να πλοηγηθείτε με κριτική σκέψη στο ασταμάτητο ρεύμα πληροφοριών που λαμβάνετε καθημερινά. Αναπτύξτε τις δεξιότητές σας στην ψηφιακή εκπαίδευση και μάθετε πώς να ξεχωρίζετε την αλήθεια από τη χειραγώγηση, για να προστατεύσετε καλύτερα την κριτική σας σκέψη.

Κάντε το κουίζ ▼

Ερωτήσεις κουίζ: Τι είναι οι ψευδείς ειδήσεις;

Δοκιμάστε τις ικανότητές σας με το κουίζ μας! Ελέγξτε πόσα έχετε μάθει και δείτε αν μπορείτε να αναγνωρίσετε ψευδείς πληροφορίες. Ένας διασκεδαστικός και χρήσιμος τρόπος για να αξιολογήσετε το επίπεδο της ψηφιακής σας επίγνωσης.

1 / 6

Τι είναι οι «ψευδείς συνδέσεις» ή clickbait στο πλαίσιο των ψευδών ειδήσεων;

2 / 6

Το ψευδές περιεχόμενο στις ψεύτικες ειδήσεις περιλαμβάνει την προσποίηση ότι είσαι κάποιος άλλος για να εξαπατήσεις τους ανθρώπους ώστε να μοιραστούν προσωπικές πληροφορίες ή να στείλουν χρήματα.

3 / 6

Ποιο είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό των τίτλων clickbait, όπως περιγράφεται στο βίντεο;

4 / 6

Σύμφωνα με το βίντεο, οι δημοσιογράφοι και οι ανταποκριτές είναι πάντα επιμελείς στην επαλήθευση της ακρίβειας των πληροφοριών πριν από τη δημοσίευση ειδήσεων.

5 / 6

Σύμφωνα με το βίντεο, γιατί είναι πρόκληση για τους δημοσιογράφους και τους ρεπόρτερ να αποφεύγουν να διαδίδουν άθελά τους ψευδείς ειδήσεις;

6 / 6

Το βίντεο υποδηλώνει ότι η εκπαίδευση των ατόμων σχετικά με την παιδεία στα μέσα ενημέρωσης μπορεί να συμβάλει στη μείωση του αντίκτυπου των ψευδών ειδήσεων στην κοινωνία.

Your score is

The average score is 0%

0%

SORT By Order
SORT By Category